TineAls leerkracht in het basisonderwijs heb ik met veel plezier een heel aantal jaren voor de klas gestaan, waarbij vooral de creatieve vakken het beste in mij naar boven haalden. Het meeste plezier had ik in het bedenken van vrolijke, herkenbare én – bijvoorbeeld ook voor de kleuters – uitvoerbare knutsels. Een krokodil van eierdozen, een olifantje op wc-rolletjes of een poes van een rozijnendoosje; altijd in knallende, ‘primaire’ kleuren en altijd met een knipoog!

Van karton, papier en vooral met huishoudelijk restmateriaal iets maken wat tot de verbeelding spreekt, dat werd een beetje mijn handelsmerk. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in 9 knutselboeken, heel wat herdrukken en een aantal bundels. Daarnaast had ik enkele jaren vaste knutselrubrieken in een paar tijdschriften en werkte ik op projectbasis voor Nestlé (smarties) en La Vache qui Rit aan leuke creatieve acties voor kinderen.

In 2008 kwam er iets totaal anders op mijn pad, waar ik na zoveel jaren ‘papier en karton’ ook eigenlijk wel heel erg voor open stond: ik werd BABS! (Bijzonder Ambtenaar van de Burgelijke Stand). Het trouwen van verliefde stellen en daar telkens weer een waardig en persoonlijk moment van maken, vergde creativiteit op een heel ander vlak, maar was evengoed geweldig om te doen en een onvergetelijke ervaring.
 
De neiging om toch ooit ook zelf weer ‘met handen en voeten’ aan een tastbare creatie te sleutelen bleef bestaan, en kreeg een enorme boost nadat ik in contact was gekomen met Jacky Zegers, een kunstenares uit Arnhem.
Bij Jackie volgde ik een workshop ‘beelden maken’ van o.a. kunsthars en glasvezel en ik was direct verkocht. Na bij haar eerst ook aan een vervolgcursus te hebben meegedaan, was ik goed in staat mijn eigen gang te gaan. Sindsdien maak ik eigen beelden. Dieren in alle soorten en maten.

Ondertussen zijn er meerdere 'richtingen' ontstaan in de fantasiewereld van de dieren in beeldvorm. Naast de kleurrijke en exotische beelden zijn er ook meer ingetogen beelden met bronsgepatineerd uiterlijk. Of juist in 1 gekozen felle kleur. Kortom, er is keuze genoeg.

En iedere nieuwe dag borrelen er wel weer andere ideeën op over nieuwe exemplaren met weer een andere 'draai' of kwinkslag...

Zo ben ik geboeid door de binding tussen 'moeder en kind' of beter nog 'ouder en kind'. Zorgzaam, geborgenheid, liefde en tederheid en vooral aandacht voor elkaar, alsof er niets anders bestaat op deze hele wereld.